Huopakaton puhdistus ja pesu

Huopakaton pesu on yksi helpoimmista tavoista pitää huopakatto puhtaana.

Huopakaton säännöllinen pesu tai puhdistaminen on tärkeää, jotta kate pysyy toimivana sekä ehjänä. Lika, sammal ja muu kasvusto tarttuu helposti hoitamattomaan ja karkeaan pintaan. Huovan pinta on erittäin hyvä kasvualusta sammalelle ja erilaisille jäkälille.

Aurinko kuivattaa huopakaton pintaa ja vähentää huopakernien joustavuutta, mikä osaltaan aiheuttaa halkeamia. Hoitamaton huopakatto alkaa jossain vaiheessa vuotaa varmasti. Huopakaton pesu on tehtävä huolella, oikeaoppisesti ja hellävaraisesti, että huopapinta ei vahingoittuisi. Pesussa huopakatolta poistetaan kaikki irtonainen lika ja sammal. Samalla tarkistetaan mahdolliset vuotokohdat ja paikataan ne tarvittaessa. Pesun jälkeen ruiskutetaan katolle sammalestoaine mikä eliminoi pesun jälkeen katolle jäävät pienet samalleen ja muiden kasvustojen juuret. Sammalestoaineet ovat biohajoavia eikä tuotteita huuhdella kattopinnoilta pois.

Pesu soveltuu hyväkuntoisille huopakatoille. Vanhalle ja kuluneelle huopakatolle suosittelemme harjausta sekä kasvustonestokäsittelyä.
 
Sammalestoaineet soveltuvat erinomaisesti jatkuvaan kattohuoltoon. Käsittely voidaan tehdä muutaman vuoden välein uusille ja pestyille huopapinnoille sekä sammaloituneille pinnoille, jotka eivät ole pesukuntoisia.
 
Katon kuntoarvioinnin ja tarjouksen teemme aina ilmaiseksi. OTA YHTEYTTÄ ja jutellaan lisää!