Huopakaton puhdistus ja pesu

Huopakaton pesu on yksi helpoimmista tavoista pitää huopakatosta huolta.

Huopakaton säännöllinen pesu tai puhdistaminen on tärkeää, jotta kate pysyy toimivana sekä ehjänä. Lika, sammal ja muu kasvusto tarttuu helposti hoitamattomaan ja karkeaan pintaan. Huovan pinta on erittäin hyvä kasvualusta sammalelle ja erilaisille jäkälille.

Aurinko kuivattaa huopakaton pintaa ja vähentää huopakernien joustavuutta, mikä osaltaan aiheuttaa halkeamia. Hoitamaton huopakatto alkaa jossain vaiheessa vuotamaan varmasti. 

Huopakaton puhdistus on hyvä muistaa tehdä säännöllisesti

Huopakaton puhdistus on tärkeä, mutta valitettavasti usein laiminlyöty rutiinitoimenpide.

Ehkä kaikki eivät vielä ole sisäistäneet puhdistuksen merkitystä tai sitten katon puhdistus itse tehtynä tuntuu vaivalloiselta. Kaikki katot tarvitsevat kuitenkin puhdistusta eikä huopakatto ole tästä poikkeus – päinvastoin.

Huopakatto kaipaa puhdistamista viimeistään silloin kun katteelle alkaa ilmestymään vihreää. Kyseinen viherrys on tyypillisesti kasvillisuudesta peräisin olevaa ainesta, joka luo erinomaisen kasvualustan esimerkiksi sammaleille. Kun katto pidetään puhtaana, voidaan katon sammaloitumista hidastaa merkittävästi.

Huopakaton pesu on tehtävä hellävaraisesti ja oikeaoppisesti

Huopakaton pesu on tehtävä huolella, oikeaoppisesti ja hellävaraisesti, että huopapinta ei vahingoittuisi. Pesussa huopakatolta poistetaan kaikki irtonainen lika ja sammal. Samalla tarkistetaan mahdolliset vuotokohdat ja paikataan ne tarvittaessa. Pesun jälkeen ruiskutetaan katolle sammalestoaine mikä eliminoi pesun jälkeen katolle jäävät pienet samalleen ja muiden kasvustojen juuret. Sammalestoaineet ovat biohajoavia eikä tuotteita huuhdella kattopinnoilta pois.

Pesu soveltuu hyväkuntoisille huopakatoille. Vanhalle ja kuluneelle huopakatolle suosittelemme harjausta sekä kasvustonestokäsittelyä.
 
Sammalestoaineet soveltuvat erinomaisesti jatkuvaan kattohuoltoon. Käsittely voidaan tehdä muutaman vuoden välein uusille ja pestyille huopapinnoille sekä sammaloituneille pinnoille, jotka eivät ole pesukuntoisia.
 

Tarkistuskäynti paljastaa huopakaton todellisen kunnon ja mahdolliset korjaustarpeet

Kattotarkistus kuuluu jokaisen kattotyöhön, teemme tarkistuksen myös huopakaton puhdistuksen yhteydessä, riippumatta siitä teemmekö pelkän roskanpoiston vai laajemman ”huoltoremontin”.
 
Katon kuntoarvioinnin ja tarjouksen teemme aina ilmaiseksi. OTA YHTEYTTÄ niin jutellaan lisää!

Huopakatto hintalaskuri

Laske hinta huopakaton huollolle. Alla olevalla laskurilla voit laskea suuntaa antavan urakkahinnan huopakaton pesulle, ja muille yleisille huoltopalveluille. Laskurin hinnat sisältävät voimassa olevan arvolisäveron. 

Urakkahintaan sisältyy matkatunnit, materiaalit, työt ja loppusiivous. Laskurin hinnat ovat keskimääräisiä toteutuneita urakkahintoja tyypilliselle omakotitalolle.

Saat huoltourakan hinta-arvion suoraan laskurista:

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi, olemme sinuun pian yhdeydessä. Voit myös lähettää kuvan katostasi, jonka perusteella teemme sinulle suuntaa-antavan tarjouksen.

  • Pudota tiedostot tähän tai
    Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, tif, tiff, pdf, Max. tiedoston koko: 64 MB.