Tiilikaton pesu, pinnoitus ja maalaus

 

Pesemällä ja pinnoittamalla saadaan tiilikatolle uusi ilme ja elämä.

RoofFin Oy on espoolainen yritys, jolta saat ammattitaidolla tehdyn katon pesun ja pinnoituksen niin tiilikatolle kuin muillekin katemateriaaleille. Teemme tiilikaton pesun ja pinnoituksen Espoossa, Kirkkonummella, Helsingissä, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla kilpailukykyiseen hintaan. Meille tärkeintä on pitkäikäinen ja laadukas lopputulos katolla sekä tyytyväinen asiakas katon alla!

Tiilikaton pesu ja pinnoitus vai kattoremontti?

Tiilikaton ja rakenteiden kunto sekä toimivuus tarkistetaan pesu- tai pinnoitustyön suunnitteluvaiheessa. Liian huonokuntoista tiilikattoa ei kannata enää pestä ja pinnoittaa.

Kattoasiantuntijamme kertoo, kannattaako tiilikatto pestä ja pinnoittaa tai riittääkö pelkkä harjalla puhdistus ja sammaleentorjunta-aineella käsittely vai onko kattoremontti paras vaihtoehto.

Milloin tiilikatto kannattaa pestä?

Tiili on kaunis ja kestävä kattomateriaali. Vuosien varrella tiilen pintaan kertyy kuitenkin puista putoavia lehtiä, oksia ja muuta roskaa sekä tiilen pinnalta kuluu suojaava maalikerros ja tiili muuttuu huokoisemmaksi, jolloin se imee kosteutta ja sen pintaan muodostuu sammalta, levää ja jäkälää. Kasvusto imee tiilistä kalkkia, mikä haurastuttaa tiiltä. Jos sammal saa oleskella katon pinnalla pitkään, juurtuu se kiinni entistä tiukemmin ja sen juuret voivat tehdä tiileen jopa reikiä. Tiilikatto kannattaakin pestä ajoissa ja oikeilla toimenpiteillä, jotta sen pinta pysyy kunnossa ja korjaustarpeita voidaan lykätä eteenpäin. Suosittelemme tiilikaton pesua ja sammaleentorjunta-aineen levitystä katolle 5 vuoden välein.

Lue lisää tiilikaton pesusta blogistamme.

Tiilikaton pinnoitus maalilla?

Tiilikaton pinnoittaminen on ajankohtainen talon huoltotoimenpide, jos katto on asennettu 15–20 vuotta sitten tai kun tehdaspinnoite on kulunut pois osittain tai kokonaan. Jos sammal tai muu kasvusto on ehtinyt olla katolla pitkään, on tiilen pinta varmasti haurastunut eikä pelkkä pesu ja sammaleentorjunta enää riitä. Tällöin katon pinnoitus tiilikattomaalilla on tarpeen tehdä pesun jälkeen. Pinnoituksen jälkeen tiilikatosta saadaan lähes uudenveroinen ja samalla katteeseen kohdistuva rasitus likaantumisen ja sammaloitumisen muodossa vähenee.

Lue lisää tiilikaton pinnoituksesta.

Tiilikaton pinnoitus suoja-aineella eli kyllästysaineella?

Tiilikatto on hyvä suojakäsitellä, kun se on 5-15 vuotta vanha tai kun tiilikatolle alkaa kertymään sammalta, levää ja jäkälää. Tiilikaton suojakäsittely on paras tehdä katolle, jossa tehdaspinnoite on vielä pääasiassa ehjä. Tällöin tiilikatto myös näyttää erittäin hyvältä pinnoituksen jälkeen. Väritön pinnoite eli suojakäsittely antaa tiilelle likaa ja vettä hylkivän eli hydrofobisen pinnan. Tämä ehkäisee pakkasrapautumista ja tiilikaton sammaloitumista. Väritön pinnoite ei kuitenkaan muuta tiilen ulkonäköä. Tiilikaton suojakäsittely eli pinnoitus värittömällä kyllästysaineella on katon suojan kannalta järkevää ratkaisu.

Tiilikaton pinnoitus jälkeen
Tiilikaton pesu ja pinnoitus
Tiilikaton pesu espoossa

Laske hinta tiilikaton huollolle. Alla olevalla laskurilla voit laskea suuntaa antavan urakkahinnan tiilikaton pesulle, pinnoitukselle tai muille yleisille huoltopalveluille. Laskurin hinnat sisältävät voimassa olevan arvolisäveron. 

Urakkahintaan sisältyy matkatunnit, materiaalit, työt ja loppusiivous. Laskurin hinnat ovat keskimääräisiä toteutuneita urakkahintoja tyypilliselle omakotitalolle.

Saat huoltourakan hinta-arvion suoraan laskurista:

Jätä yhteystietosi, olemme sinuun pian yhdeydessä. Voit myös lähettää kuvan katostasi, jonka perusteella teemme sinulle suuntaa-antavan tarjouksen.

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, tif, tiff, pdf, Max. tiedoston koko: 64 MB.

  Miksi tilata tiilikaton pesu ja pinnoitus ammattilaiselta?

  Tiilikattoa on monesti vaikea pestä itse turvallisesti ja tehokkaasti. Välineillä, kuten puutarhaletkulla tai kotikäyttöisellä painepesurilla on vaikea päästä katon joka kolkkaan, eikä niillä saa tiiltä kunnolla  puhtaaksi. Liian voimakas (yli 300bar) pesuri ja pieni vesimäärä myös rikkovat tiiltä. Myös puhdistusaineet ja tiukkaan juurtuneet kasvustot vaativat ammattilaisen otteita.

  RoofFinin ammattitaito syntyy osaavasta henkilökunnasta, jolla on pitkä kokemus alalta. Käytämme laadukasta kalustoa, jolla työtehtävät sujuvat turvallisesti ja tehokkaasti. Ammattilaisten painepesureilla pesemme tiilikaton 200–300bar paineella ja runsaalla 20–25 l/min veden määrällä, jolloin saadaan puhdas tiili rikkomatta sitä. Ennen pesua tarkistamme aina katon yleiskunnon, eli rikkinäiset tiilet, piippujen pellitykset, aluskatteen kunnon ja läpiviennin. Korjaamme mahdolliset vuotoja aiheuttavat viat ennen pesua. Tiilikattomaalin levitämme korkeapaineisella maaliruiskulla, jolla saamme tasaisen maalikalvokerroksen ja tiili näyttää kuin tehtaalta tulleelta. Tiilikaton suojaaine pinnoitetta levitämme matalapaine ruiskulla, käsittely jälkeen tiilikatto saa läpinäkyvän suojan.

  Käytämme aina alan parhaita tuotteita, kuten kestävimmiksi todistettuja Nowocoat maaleja ja pinnoitteita. Hyväkuntoiselle tiilikatolle levitämme pesun jälkeen NowoClean sammaleenestoainetta ja tarpeen mukaan pinnoitteeksi NowoDry-kyllästysainetta, mikä suojaa kattoa vedeltä ja kosteudelta. Kuluneen tiilikaton pinnoitamme Nowocoat tiilikattomaalilla. Ammattitaidolla pesty ja parhailla maaleilla maalattu tai suoja-aineilla pinnoitettu katto kestää hyvin seuraavat 15–20 vuotta.

  Luotamme osaamiseemme, eli myönnämme työllemme aina viiden vuoden takuun.
  Tarjoamme myös 100 % tyytyväisyystakuun – jos havaitset työssä puutteita, lupaamme korjata ne välittömästi tai maksamme rahasi takaisin.

  Lataa ohjelmaan kuva omasta talostasi, vaihda katollesi Nowocoat-pinnoite ja näe iso ero.

  Tiilikaton pesun ja pinnoituksen vaiheet

  Tarjoamaamme tiilikaton pesun ja pinnoituksen hintaan kuuluvat seuraavat vaiheet:

  Tiilikaton pesu hinta Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla

  Tarjoamme hinta/laatusuhteeltaan parhaat ratkaisut katolle kuin katolle. Tiilikaton pesun hinta on alkaen 5 euroa / m2. Tiilikaton pinnoitus kyllästysaineella hinta on alkaen 4 euroa / m2. Tiilikaton maalauksen hinta on alkaen 10 euroa / m2. Tutustu tarkemmin meidän HINNASTOOMME.

  Tiilikaton pesun, pinnoituksen ja maalauksen hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät

  • Kattosi neliömääräinen koko ja katon jyrkkyys
  • Mahdolliset korjaustarpeet
  • Toimenpiteet kuten katon käsittely suoja-aineella tai maalaus

  Muut RoofFinin kattohuoltopalvelut

  Tiilikaton pesun, pinnoituksen ja maalauksen lisäksi teemme kaikkien muidenkin katemateriaalien peltikattojen ja huopakattojen maalauksia, pinnoituksia, huoltoja ja korjauksia. Asennamme ja huollamme myös kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmiä. Kattojen lisäksi pesemme ja maalaamme talojen julkisivuja, terasseja ja pihakivetyksiä.

  Toimimme pääsääntöisesti Espoon, Kirkkonummen, Helsingin ja Vantaan alueella mutta myös muualla Uudellamaalla. Palvelemme niin kuluttajia, taloyhtiöitä kuin yrityksiä.

  Kotitalousvähennys

  Muistathan, että kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetystä työstä saat kotitalousvähennystä 2250 euroa henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuvan pariskunnan kotitalousvähennys on siis yhteensä jopa 4500 euroa.